Bár nem mostani a topic, hozzászólok.
Januárban tértem át először Linux használatára, addig windózeres user voltam. Kemény 16 évig. Januárban Win7 RC mellé tettem fel a 9.10-es Ubuntut, és kezdtem el Internet segítségével ismerkedni vele, konfigolni. A notebookomban van egy pár olyan hardver amitől féltem, hogy megfekteti de nem így történt. A gép egy ASUS F3SRAP055 (C2D T7300 2GHz, DDR2 RAM 2 GB, Mobility Radeon HD2400, Bluetooth, TPM chip, ujjlenyomat olvasó, Intel Robson Turbo memória 1GB, stb..., ebből csak a Robson nem megy Ubi alatt :))
Nem akartam a W7-et nagyon megvásárolni (és az RC lassan lejárt), és már kezdtem kicsit unni a wines változatlanságot, ez volt az indítékom.
Nos, kb 1 hét múlva azt vettem észre, hogy a wines rendszerbe az esetek 95%-ban már nem bootolok be, ugyanis mindent meg tudtam csinálni az Ubuntu alatt is. Egyszer volt gondom az Ati VGA-val, de sikerült megoldani azt is. Nyomtató megy, szkenner megy, minden megy amit rádugok. Eredmény, win pá, linux maradt teljesen a notin.
Most ott tartok, hogy egy mini PC-t is építettem (NAS gyanánt), arra is ubuntu ment, egyelőre a desktop, bár a szerver verzióval is próbálkoztam, de mivel számomra fontos hogy FTP kliens is menjen rajta, a desktop maradt. NFS szerver megy rajta (popi c-200 kiszolgálására), nyomtató megosztás, ftp, nagy ritkán torrent, és eszméletlen, hogy milyen atomstabil az egész (monitor, bill., egér nélkül, távoli asztali eléréssel megy jelenleg).
A lényeg az, hogy 16 évnyi winezés után szinte zökkenőmentesen át tudtam állni teljesen linux használatára. Kell tanulni, nem mondom (de sokat ért a fősulin az a pár unix konzultáció, hehe), de abszolút elégedett vagyok.
Ha valami hiba lenne, nem verem a fejem a falba és szitkozódok, hogy xar, hanem megértem és megoldom. Ennyi.