Segítségre lenne szükségem!
A családban három gépet használunk (két asztalit és egy acer aspire one netbookot). Mindegyik gépen van telepítve egy-egy win xp sp3 és egy-egy Kiwi Linux. Eddig mindegyiken a 8.08-as verzió volt (aminek az alapja ubuntu 8.04). Ezzel tökéletesen ment minden, a vezetékes DIGI-s internet is.Korábban csak egy gépen volt gyszerre net, mert nem volt routerünk. Kb. 2 hónapja vettünk gy vezetékes routert, amit sok-sok utánaolvasás után sikerült mind az XP-n, mind a kiwi 8.08-on beállítani. Gond nélkül ment. Aztán, amikor megjelent az új kiwi 8.12 (ubuntu 8.10 alapokon), akkor leszedtem a korábbi verziót két gépről (1 asztali és a netbook) és feltettem a kiwi 8.12-t. Azóta ezen a két gépen nem tudom beállítani a netet a routeren keresztül. Hiába adom meg az IP-címeket, maszk, átjáró, stb. Nem csinál semmit. Ez az új hálózati rész valahogy nem az igazi. Sokszor azt csinálja, hogy megyadom az adatokat és magától kitörli az egészet, amit beírtam.
Sokat próbálgattam, de semmi sem ment. Ezt meguntam és ezen az asztali gépen is visszaraktam a kiwi 8.08-at. Azzal megint minden OK. De a netbokon még ez az új verzió van. Még nem szedtem le róla, mert nincs külső dvd-m, hogy újra telepítsem. (Csak addig kaptam kölcsön egyet 2 órára egy távolabbi ismerőstől, amíg feltettem a kiwi 8.12-t. DE MÁR NAGYON BÁNOM!!!!!)
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Egy lelkes linux kezdő!