Ma vettünk egy új Acer 5635z laptopot, s szerettem volna valamilyen értelmes operációs rendszerrel ellátni az előre telepített linpus borzalom helyett.
Nem írom ide a paramétereit, ha valaki szerint ez lényeges lenne, akkor neki ott van a gugli.
Próbálkozások:
Ubuntu 9.10
Elsőre egész ígéretesnek tűnt, leszámítva a szokásos percekig tartó --s sokszor hiábavaló-- wifi keresgélést. Telepítés után restart, majd a frissítések s néhány szükséges program és a zárt meghajtók telepítése után ismét restart. Az eredmény: egy csodás 2x3-as kijelző, magyarul: ugyanazt a munka asztalt látom egy időben, egy kijelzőn, méghozzá hatszor. Oké, try again. Telepítés és restart, majd óvatosan csak a zárt driver aktiválása.. nehogy már valami ütközés legyen (ugyan mi lehetne ?).
Az eredmény azonban változatlan maradt. Mondjuk úgy, hogy ez 'bug' -nak egy kissé túl erős...
Oké, Ubuntu 9.10 tehát sikeres kilőve újfent.
Ubuntu 9.04
Telepítettem majd restart, majd.... minden maradt úgy ahogy volt, mivel a szegényke nem találta a netet. Nem csak wifin nem talált semmit, de szemmel láthatólag a vezetéket is hiába dugtam bele.
Szerintetek próbálkozzak még a 8.10 is? Mert a jelenlegi állás szerint vagy az ubuntu repül a kukába vagy a 130 ezres laptop. S azt hiszem, számomra nem lesz nehéz a döntést meghozni a választáshoz...