Azért erről már szó volt, ha nem is ennyire konkrétan. Szóval at Ubuntuból több kiadás van. Nos ha felrak valaki egyet a gépre pl. 8.10-est vagy 9.04-est, csak azért nem kell lecserélni mert a 9.10 újabb. De már mások is írták, van rá lehetőség az újabb kipróbálására virtuálboxba. Nagyon sok és jó leírás van erről. Ha megy, nincsen semmi hardveres gond, akkor mehet a telepítés. Azét csak mert itt a linuxon 15 perc egy telepítés, nem biztos, hogy ebből sportot kell csinálni. Egyébként én vagy 6 gépre toltam fel a 9.10-et, ebben volt lapi, asztali...szóval mindenféle. Egy gép fogott ki rajtam eddig az nvidia miatt, de arra meg 9.04-et tettem és az azóta is megy ez is meg a többi is.
A másik, csak mert ingyenes a rendszer és a bug jelentéshez nem "füllik a fogunk", ez érdekes hozzáállás, hisz ez azt jelenti, valaki (ez esetben te) csak ki akarsz venni a rendszerből, de hozzáadni meg nem. Ráadásul ide jársz 'ostoba' módon számonkérni ezt, hogy valaki csinálja már meg helyetted. A windowsos 'kékhalál' miatt is remélem korábban kiverted a balhét ugye a rendszer hivatalos oldalán? Nos azért ha nem fut a rendszer, legalább annyit írj le, milyen hadrverü gépen nem megy.