matthew994Már megbocsáss, de ezt is többé kevésbbé ugyanúgy kell. GTKban nincs olyan, hogy "alap" és "nem alap". GTK téma az GTK téma, az, hogy nincs benne az alap Ubuntu telepítésben, attól még ugyanúgy kell telepíteni.
Egy a probléma, hogy ha ezt a Dark Linux témát letöltöd akkor nem egy .tar.gz hanem .zip a tömörítésű fájlt kapsz, és azt nem szeresse a Megjelenés beállításai ablak. Semmi pánik, jobb klikk a zipre, kibontás, lesz benne egy Dark-linux-0.6 mappa ezt egyszerűen rádobod a Megjelenés beállításai ablakra, téma alkalmazása.
Ennyit a GTK témáról. De. Csak lásd, hogy segíteni akarok:
Mi az, hogy GTK téma? GTK az az Ubuntu legtöbb alkalmazása által többé kevésbé használt függvény könyvtár, ami azért felel, hogy egy alkalmazás felülete hogy nézzen ki. Tehát a gombok, a bemeneti mezők stb. stb. Ugyanakkor az ikon téma és az ablakkeret téma az nem tartozik bele.
Alapból az Ubuntu a Metacity ablakkeret témákat támogatja. Ezek előnye, hogy a Megjelenés beállításai ablak Téma füle alatt (és ott Testreszabás gombra nyomva) könnyen, a GTK és ikon témával együtt kezelgethető.
Hátránya, hogy Vistás üveg effektusokat nem támogat. Ha ilyesmit szeretnél akkor neked az Emerald ablak dekorátorra lesz szükséged. Ez azonban CSAK akkor működik, ha van működő 3D gyorsításod. (Könnyen gyorsan úgy nézheted meg, hogy Megjelenés beállításainál az utolsó fülön az effektusokat Extrára teszed. Ha sikeres és van árnyék, lötyögnek az ablakok, akkor menni fog.) Ha érdekel emerald itt balra keress rá szerintem számos alkalommal többen írtuk, hogy hogyan kell feltenni, beállítani.
Miért emlegetem neked az emeraldot? Mert az általad írt Dark Linux téma csomagjában van egy emerald mappa, tehát jön hozzá egy saját ablakkeret, ami ugyan a devinat artos képernyőképen nem látszódik. Én részemről, a saját életed megkönnyítése végett azt mondom, hogy speciel EZEN téma miatt fölös feltenned emeraldot, mivel ez a dark-linix ablakkeret téma nem üveg effektusos, következésképpen nem tud semmit amit más metacity témák ne tudnának. (Ajánlhatom esetleg a Dark Linux GTK témához a Dusk ablakkeretet? Megjelenés beállításai > Testreszabás > Ablakkeret alatt megtalálod.)
Ha további témákat keresgélnél én a fentebbi leírásban ajánlott gnome-art helyett inkább a http://gnome-look.org oldalt ajánlgatnám, ott sokkal több minden közül választhatsz. (Pl. szerény személyem témái is megtalálhatóak d: )