Dr. AnonymousMurrine engine képes RGBAra, de az adott alkalmazásnak is támogatni kellene. (Pl. emesene támogatja beállítható, rythmboxhoz, eoghez, gedithez van plugin stb.) Ugyanakkor a gtk appok nagy többsége nem foglalkozik a témával. Erre megoldás, hogy egy full megpatchelt RGBA gtk-t szerzel valahonnét, ami alapból minden tiszta GTKs alkalmazásnál bekapcsolja. (Természetesen magának a témának akkor is támogatnia kell.)
Most én eddig ilyen hibákat látok, hogy qt-s appok néha tökszürkék, megjelenés beállításai nem képes lerenderelni rendes előképeket, gwibber és deluge néha saját maga rajzol ki egy háttérszínt ami nem átlátszó, viszont rajta a widgetek már azok stb. Szóval nem tökéletes a dolog.
Global menubarral eddig megvagyok, emesene bugzik vele (bejelentkezés után is az az előtti menüt mutatja ami természetesen nem működik), ffox, meg egyéb nem gtks appok meg ugye nem támogatják.
Amúgy meg azért Ubuntu és nem Arch, mert Ubuntut már belaktam, megszoktam. (Plusz ubuntu saját panel dolgait jobb szeressem.) Szóval Arch csak egy kitekintés volt, de szerintem maradok itt.