milu44Először is telepítsd fel az Emerald-ot. Ezt legegyszerűbben a Szoftverközpont segítségével teheted meg. Majd indítsd el és importáld bele a letöltött téma fájlokat (úgy emléxem 3 van). Ezután válaszd ki a neked tetsző témát, majd zárd be az Emeraldot! Nyomj egy F2-t és írd be, hogy "emerald --replace". Ha újraindítás után visszaállna a mostani állapotra, nyisd meg az Indítópultot, ez valahol a "Rendszer" menün belül van (sajna most nincs a közelemben Linux) és adj hozzá egy új parancsot, ami ugyanaz legyen, mint amit az F2 lenyomása után írtál be! A köv. indításnál így már az Emerald (áttetsző) ablakkerete fog fogadni.
A panel háttere: a panelen jobb egér gomb -> Panel tulajdonságai, majd betallózod a letöltött cuccok közt lévő "Panel" mappából a neked szimpatikus panel hátteret.
Az AWN konfigurálása már egy kicsit időigényesebb és játékosabb mutatvány, abban lehet, hogy csak este tudok majd segíteni.
Az ikontémát pedig úgy tudod telepíteni, hogy asztalon jobb egér gomb -> legalsó menüpont (most nem tudom pontosan a nevét) -> témák fül -> és azt hiszem az alsó részen van valami olyasmi, hogy telepítés -> betallózod az ikontéma tar.gz vagy tar.bz2 kiterjesztésű csomagfájlját, és használod. ;) Azt hiszem ennyi.
Ha valamit kihagytam vagy nem egyértelmű vagy nem működik, akkor írj nyugodtan!
Sok sikert!
Szerk.:
Azt elfelejtettem leírni, hogy az Emerald használatához engedélyezni kell az "Ablakdíszítést" a Compiz configban.
(Ha esetleg Windowsról tértél át, akkor lehet, hogy a leírásom nem annyira érthető, mint amennyire szeretném, hogy az legyen, de ez esetben nyugodtan kérdezz vissza, szívesen segítek, az elején nekem is nagyon sokat segítettek itt a többiek.) :)