Én most a Kubuntu 12.04 kinézetét "gnómkettesítettem" :)
Ha már egyszer nem lehetett a rendes Ubuntut :)
Viszont szerintem elég jól sikerült, én szeretem :)
Jelenleg így néz ki:
https://dl.dropbox.com/u/14145148/snapshot2.png
Nekem így könnyű dolgozni a gépen, így áll kézre minden. A Unity-vel való kapcsolatom rövid és viharos volt, és szeretném is elfelejteni :)
A KDE alsó panelját felvittem felülre, majd vékonyítottam rajta, meg egy kicsit átrendeztem, hogy nekem kényelmes legyen. Hozzáadtam azokat a dolgokat, amik nekem fontosak, de nincs bal oldalon fent hármas menü, csak a rendes KDE főmenü, vagy hogyan hívják, de abból ugyanazt elérem, mint a régi Gnome2 három részre osztott főmenüjéből (Alkalmazások, Helyek, Rendszer).
Még a régi Ubuntu 10.04-ben is eltávolítottam az alsó panelt, és helyette raktam egy Cairo dock-ot, itt is így csináltam, azaz a fentre vitt alsó panel helyett nem csináltam egy másikat alulra, hanem felraktam egy Cairo dockot alulra ugyanazokkal a tulajdonságokkal (pl. automata elrejtés, azaz csak akkor jelenik meg, ha alulra húzom az egeret). A felső panelen a régi 10.04-es Gnome2-höz képest szinte csak az a változás, hogy ott is meghagytam az értesítési területet, így nem csak lent a Cairo dockon, hanem - ha éppen fent van az egér - fent is tudok váltani kényelmesen egérrel ablakot, és asztalt is. Ez nekem így kényelmes, és nagyon jól működik.
A jelenlegi megjelenés most nekem a legpraktikusabb, szinte ugyanúgy kezelem, mint a régi Ubuntu 10.04-et, stabil is, szeretem is, még az esztétika kidolgozására nem volt időm, de ami késik, nem múlik. Egyébként itt Albániában nagyon sok mindenkit elkápráztattam ezzel az esztétikailag még nem teljesen nem kidolgozott, de nagyon használható, kézreálló dologgal :)
Sok dolog duplán van meg a felső panelen, és az alsó Cairo dockon, de nekem így kényelmes. Ugyanezért van az alsó Cairo dockon két számológép, mert az egyik a Gnome-os, a másik a KDE-s, megvan, hogy mikor melyiket használom, mert nekem úgy kényelmes:)
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nekem itt nagyon fontos a felső panelen állandóan látni elsősorban a Wifit, azon kívül pedig a memőóriaállapotot, meg a procdesszorterhelést, mert itt azért van néhány áramszünet, meg feszültségingadozás, ami a számítógépekkel, routerekkel, egyebekkel elég érdekes dolgokat tud művelni :( Ezt az amúgy sem kézreálló Unity-ben nem sikerült megoldanom. Lehet, hogy meg lehetne, de nem volt türelmem hozzá, mert amúgy sem állt kézre. A Kubuntunál első lépésben két kattintással felvittem az alsó panelt, már akkor otthonosabban éreztem magam :)