a mesterJogos. Természetesen a kiterjesztésre gondoltam, csak összekevertem a két fogalmat.
Linuxot 2007 vagy 2008 óta használok, de sosem mélyedtem bele jobban.
A terminált bár nagyon szeretem (és másokat is bíztatok a használatára), ugyanakkor csak alapszinten használom mind a mai napig.
Ha már MS-DOS, akkor az első általam használt számítógép egy Pentium 1-es, 133 MHz-es állóházas számítógép volt, és pont MS-DOS 6.22-őt futtatott Windows 3.11-gyel, Norton Commander-rel meg rengeteg játékkal. Ez volt valamikor a 90-es évek végén, 2000-es évek elején. Ebben sem mélyedtem el jobban. Programok, játékok telepítésén és *.bat fájlok alapszintű szerkesztésén, illetve az alap DOS parancsok ismeretén és használatán kívül nem nagyon nyúltam semmihez. Való igaz akkoriban (2002-ben) 10 éves voltam és nem is nagyon kellett hozzányúlni semmihez, mert minden működött, ahogy kell. Az iskolában Windows 95/98-as (valószínűleg szintén Pentium 1-es, 2-es, vagy legfeljebb 3-as) gépek voltak alsóban. Felsőben már Pentium 4 és Windows XP volt.
Ha 386-ossal vagy 486-ossal kezdek, akkor már (valószínűleg) más lett volna a téma. Ott elvileg - legalábbis ahogy én hallottam -, ment a tweaekelés meg a buherálás egy-egy komolyabb játék futtatásakor.
Amúgy szerintem az MS-DOS-os időszak volt a legjobb, rengeteg jó játékkal. Időnként visszahoznám. Az tényleg a hőskor volt.