OFF
"Seagate?"
"Nekem 1 terás 7200.12-es ment tönkre a gari után pár héttel. Így kezdte az is -persze nem Windows alatt."
"Egy 3 terás vinyót én -ha az enyém lenne- semmiképp nem qkáznék ki, csak ha nagyon meggyőző bizonyítékom lenne rá, hogy nincs más választás"
Én egyszer "szóról szóra" így jártam. (Az első, használtan vett gépemben még 4.5 GB-os (!) merevlemez volt.)
Jó néhány évvel később, és ezelőtt, karácsonyra kaptam egy (új,) 80 GB-os Seagate merevlemezt 10.000 Ft körül volt az ára. Tökéletesen működött a következő karácsonyig. Azután egyik reggel azt mondta, hogy: nyekk. Ez volt a Windows rendszerlemez, és adatlemez egyben, de szerencsére secondary-ként feltűzve sikerült az adatokat CD-re (!) menteni.
Letöltöttem a Seagate diagnosztizáló programot, hátha... Floppy-ról (!) kellett indítani a gépet, és legnagyobb meglepetésemre azt állapította meg, hogy a lemez gyári hibás, és küldjem vissza, hogy kicseréljék! Persze garanciajegy nuku, és már az egy év is elmúlt, de nekik az sem kellett.
Szépen becsomagoltam, és a netről letöltött, kinyomtatott szállítólevelet a csomagba téve, egy másikat ráragasztva a csomagra Postára adtam egy budapesti címre.
Kb. három-négy hét múlva kaptam egy 300 GB-os lemezt! Annak akkor 27.000 Ft volt a bolti ára.
ON
Talán érdemes lenne megvizsgálni azt a lemezt a WD diagnosztizáló programjával.
Arra nem emlékszem, hogy a progi felülírta-e a lemeztartalmat, de erre nem árt felkészülni.