csuhas32"... a merevlemezről a S.M.A.R.T. kedvező visszajelzést adott."
Sajnos sem S.M.A.R.T., sem a tesztelő programok, (helyenként még a gyári sem) mutat ki hibákat, pedig de.
"egyszerűen csak a merevlemezen túl sok helyre kell mászkálnia a fejnek. Vannak információk a rendszerpartíción, ha van külön home-od, akkor ott is, aztán még van egy swap is"
Ez nem jelenthet problémát egy egészséges lemeznek.
"úgy tűnik, hogy gond inkább abból szokott lenni, ha a felhasználó kattogást hall a HDD irányából "
Hát a kattogáson kívül azért még van néhány hang fajta, ami nem egészséges lemezre utal.
Persze leírni mindig nehezebb mit hall az ember. Nekem zúg a fülem. A hallásvizsgálaton nem tudtak olyan hangmintát mutatni ami nem hogy egyezne, de egy kicsit hasonlítana ahhoz amit hallok. Én ugyan mondtam, hogy szerintem az Univerzumot hallom, de rá se bagóztak.
Karácsony előtt egy hónappal építettem egy gépet. A mostanság kedvenc vinyómmal (Toshiba P300). Egyből hallottam, hogy nincs vele minden rendben. 100 teszt, 50 különféle programmal. Semmi. S.M.A.R.T. szintén tökéletes. Hál Istennek elrontottam a RAM CPU párosítást (Nem Mhz, hanem márka - Az AMD nem szereti a G-Skill-t, ezt nem tudtam), így a komplett gépet bevittem a szervizbe. Február végére lett meg az eredmény: Rossz a HDD. Persze közben volt egy pár telefon és személyes találkozás. Nem hagytam magam, de ha nem rontom el a RAM-ot, akkor hibás HDD-vel kellett volna használni a gépet.