Kedves Kommuna!
Nálam most érkezett el a teljes Linuxra való átállás. Cserébe a hardver nem éppen a legbikásabb, lentebb részletezem:
CPU: i3-3110m
RAM: 4GB (feltehetőelg ddr3)
HDD + SSD (utóbbi csak 64gb)
Tulajdonképpen amire szeretném használni a gépet, azt a libre office teljesen kiszolgálja, a spotify és netflix/hbo/prime kombót még hozzá szeretném csapni (IRC és Discord ami még szóbakerül, utóbbi annyira nem releváns). Alkalmanként egy VLC is elindulna a masninán. Cserébe tanácstalan vagyok disztrót illetően. Nem ragaszkodom az Ubuntuhoz (nem is biztos, hogy szeretné a gépemet), cserébe a Linux Mint az amivel nagyon szemezek, de annyira nem ismerem annak a rendszernek az erőforrásigényeit. SSD-n lakik jelenleg a windows 10, szívesen megszabadulnék tőle, cserébe még nem telepítettem SSD-re SEMMILYEN linuxot! Tudom, most azt érezheti a kedves olvasó, hogy már megint egy lelkes amatőrrel van dolga, de még tovább fűszerezem a dolgot. Az SSD lehet, hogy tartalékos lenne (elképzelhető, hogy a szülői gépek közül egy megkapja), szóval feláldozom ha úgy van (szóval már nem csak lelkes amatőrrel állsz szemben, hanem egy futóbolonddal is)!
Minden választ előre is köszönök!