Tibu Arról, hogy a RAM bővíthető-e megtudtunk valamit?
Nem tudtunk meg róla semmit, mert bár azt ígérted, folytatod, nem követted a fórumtárs hozzászólásában megfogalmazottakat.
baren96 Tedd meg a következőt, hogy megtudjuk a laptop pontos specifikációját: Terminálba másold be:
sudo apt install inxi
Kérni fogja a jelszót, add meg neki, kijön egy hosszabb szöveg, hogy ezt és azt, ennyi és annyi adat lesz letöltve meg telepítve, te üss egy i betűt és entert. ha befejezte, akkor (add ki) másold be, a terminálba a pövetkező parancsot:
inxi -Fx >/home/kiss/Asztal/inxi.txt
Az asztalon meg fog jelenni egy inxi.txt file, annak a tartalmát dobd fel ide, használd a kód beillesztést ,mint korábban.
Tibu valakinek már említettem, hogy a Linux Mint valami "initramfs" miatt állt le...
Erre pedig azt a választ kaptad, hogy futtatni kell az fsck-t.
Innen nem léptünk tovább. Szóval:
Például:
sudo fsck -y /dev/sdXN
(Az X és az N helyére azokat az értékeket kell behelyettesíteni, melyek ennek a rendszernek a rendszer- és talán home partíciójához tartoznak. Live alól például meg lehetne nézni, hogy melyek ezek...)
Ha ez a hiba egymás után többször előfordul, akkor nagyon is elképzelhető, hogy haldoklik a lemez.
Tibu Az Ubi pedig Emergency "vészhelyzet" miatt...
Nem tud betöltődni...
Amennyire én tudom, ez akkor van, ha a rendszer /etc/fstab fájlában hibás bejegyzés szerepel. Meg kellene nézni, mi van abban a fájlban, ha találunk hibás sort, akkor kijavítani.