OFF
meskobalazs a Kód beillesztése nem csak formázási jelet szúrna be, hanem feldobna egy ablakot egy szövegmezővel
Az én megfigyelésem szerint az a gond, hogy a fórumtársak egy része beilleszti a vágólapon lévő tartalmat és megnyomja a „Válasz közzététele” gombot, ez az alapvető felhasználói viselkedés, amire számítani kell.
Az már a haladó szint, ha valaki érzékeli, hogy kódot szeretne beküldeni és a folyamat közben valamikor megnyomja a „Kód beillesztése” gombot.
Ahhoz pedig tapasztalt ubuntu.hu felhasználónak kell lenni, hogy tudd, a legjobb, ha a kódként beküldendő szöveg egésze ki van jelölve és ekkor nyomod meg a „Kód beillesztése” gombot. Ha nagyon gondos vagy, akkor használod az „Előnézet” gombot is, leellenőrzöd, hogy minden rendben-e és csak ez után nyomod meg a „Válasz közzététele” gombot. (Ha sietek, akkor én is kihagyom az „Előnézet”-et, aztán néha szentségelek és próbálom gyorsan javítani. Önfegyelem hiányában, ha a profilomban lenne ilyen lehetőség, magamnak biztos beállítanám a kétlépcsős hozzászólás beküldést, először csak „Előnézet” gomb aktív és csak ha azt megnyomtam, csak akkor él a „Válasz közzététele”. :-) )
Nem értek hozzá, de valami olyat nem lehetne, hogy „hosszú szöveg” beillesztésének kísérletekor jöjjön fel az általad vázolt ablak? Ha a hosszú beillesztett szöveget alapvetően kóddá formázná az oldal, az szerintem nagyjából megoldaná a helyzetet, ha jól figyeltem, akkor itt általában ilyen szándékkal találkozom.
Nyilván gondolnom kell arra a szituációra is, amikor valaki a mondókáját mondjuk LO Writher-ben írja meg és onnan kívánja ide a szöveget beilleszteni, de én akkor is megfordítanám a dolgot, minden legyen kód, kivéve, ha a felhasználó megnyomja a szövegbeillesztő ablakában, hogy az eredeti formázás megtartásával (vagy formázás nélkül) szeretném beküldeni.