csuhas32 [törölve] Honnan töltötted le? Milyen fájl(ok), ez(ek), ha egy tömörített állomány, akkor mi van benne? Readmi?
[törölve] https://www.support.xerox.com/hu-hu/product/phaser-3250/downloads?platform=linux&category=&language=hu&attributeId= Linux.tar.gz
[törölve] [törölve] Én ebben nem találok readme fájt, vagy más felrakással kapcsolatos dolgot. Van 64 bites könyvtára is. Gondolom azt kéne felrakni, mert a Xubuntu 22.04 64 bites.
a mester [törölve] Ellenben: van Installer.html ---> azt el lehet olvasni van install.sh ----> azt meg le lehet futtatni.
[törölve] a mester Elolvastam. Blabla. Rootként felraktam. Sárga táblával jelenik meg a nyomtató. Nem nyomtat. Mit rontottam el? Hogyan tovább?
[törölve] sömike Igen. Csak kilépni, vagy tovább. Aztán a nyomtató típusát kérdezte. Azt jól adtam meg.
[törölve] [törölve] De egyébként mi lehet az a sárga tábla felkijáltójeles hibajelzés? Mert azt sehol nem írja ki. Meg ugye van egy zöld pipa is. Hogyan tovább?
[törölve] [törölve] Kipróbáltam minden variációt. Sajnos nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Nem lehet, hogy a 64 bitest kéne felrakni? Nade hogyan?
a mester [törölve] Nem lehet, hogy a 64 bitest kéne felrakni? Nade hogyan? Most szórakozol? A p3250.tar.gz (ami a linkedről letöltődik) pontosan hat architektúrára tartalmaz drivert, közte az x86-_64-re is. Szerintem a telepítő van olyan intelligens, hogy kitalálja a procid típusából, melyiket kell használni.
[törölve] a mester Nem szórakozok! Csak akkor miért nem működik? Ott kezdődik, hogy a xubuntu 22.04 által felismert nyomtató nem nyomtat. Aztán letöltöm a drivert, felrakom, és ugyancsak nem nyomtat. Szerinted mit kéne csinálnom még? Segíts légyszíves!
sömike [törölve] Ötletek: Próbáld ki: live alól. másik asztali környezettel. másik oprendszerrel ( pld: Mint, Debian)
[törölve] A telepítés rendben zajlott. Windos10home saját felismerése által tökéletes. Chromebook saját felismerése által tökéletes.
darthvader69 [törölve] "Windos10home saját felismerése által tökéletes. Chromebook saját felismerése által tökéletes." Ez az Ubuntu szempontjából miért is releváns?
sömike [törölve] Ha jól nézem tud hálózati nyomtatóként is üzemelni. Lehet ezen az úton célba érhetsz.
[törölve] a mester Nem. Újraraktam. Nem működik. A driverek között beállítottam a 6L nyomtatót. Így most lehet vele nyomtatni. De azért ez így nem valami profi megoldás.