[törölve] Végül is találtam a live iso készítéséhez is linket, de ez szerintem viszonylag nehéz vagy legalább is annak tűnik, mert én még ilyet nem csináltam: https://hu.tipsandtricks.tech/keszitsen-egyedi-elo-linux-disztrot-a-linux-live-kit-segitsegevel
Szerintem már nem először írom le:
A) A viszonylag egyszerű eljárás az lett volna, ha a rendszert eleve egy pendrive-ra telepíted Ext2 fájlrendszerre, aztán bebootolsz róla és személyre szabod kedved szerint.
B) De ha már így van:
B.1.) Amennyiben van legalább ugyanakkora pendrive-od, mint a kiindulási rendszert tartalmazó lemez (64 GB-os SD-kártya), akkor live rendszer alól egyetlen paranccsal klónozhatjuk a kiindulási rendszert a pendrive-ra.
B.2.) Ha csak a kisebb méretű pendrive-od van, mint a kiindulási rendszer, akkor kicsit több lépésből meg tudjuk ezt oldani a kiindulási rendszer alól a systemback.sh segítségével.
C) Kezdheted akár elölről is. Egy normális gépen Ubuntu alól a Cubic-kal bármelyik Debian vagy Ubuntu lemezképet módosíthatod kedved szerint, aztán kiírod pendrive-ra és kész vagy.
Az A) és a C) nagyjából a te dolgod, a B)-vel kapcsolatban pedig még mindig nem kaptam értékelhető választ.