[törölve] Hát ez a clonezilla nem jön be nekem.
Én hatalmas sumákolást vélek látni. Elmondásod szerint ott van az asztali géped is. Azon kényelmesen, többféle módon is tudsz klónozást, botoló valamit csinálni. Mindenről, kívétel a chromebook beforrasztott tárolóján levőről.
A dd-s módszerrel szerintem azt is teljesen le tudod másolni. Azt a rejtélyes partíciót is.
Kérlek, válaszolj már azokra a kérdésekre amiket következetesen eleresztesz a füled mellett.
Azok akik segíteni próbálnak elmondták, nem ismerik a spec géped lelkivilágát. A chrome Os flexről csak egy rövid próba tapasztalatuk van. Azon van egy halom partíció és a telepítéskor a teljes HDD-t elfoglalva gyakorlatilag átmásolja magát. Az adat partíciót a HDD méretéhez igazítva.
Nekem ehhez még annyi van, hogy a laposom biosa az egyik sata illesztőt csak CD módban kezeli. Ezért az arra rakott HDD-t nem érti, nem kezeli. Viszont a Linux kernelek igen. Ezen keresztül már tudom használni.
Emellett tudom, hogy korábban is volt olyan, hogy a HDD-re telepített valami vagy kiegészítette a biost, vagy teljesen átvette tőle a feladatot. Én ezekből kombinálok a meglehetősen gyér Linuxos tudásommal.
Ha a Linux kezeli az USB-t, akkor csak azután, miután betöltődött. Így nem tudsz bootolni róla.
A Hirens cd-n van egy program amelyet ha betöltsz, akkor elvileg bootolóvá teszi a kiválasztott USB portot.