Szerk: Bocsánat, nem láttam, hogy közben beküldtél egy hozzászólást. Mindegy, most már itt hagyom, hátha másnak még jól jön.
Gyenge képességeimmel valami olyan témameghatározást szeretnék, hogy: Van két Chromebook jelenleg mindkettőn Chrome OS fut (Ha nem ez a felállás, akkor mi? Hová van telepítve az Ubuntu, ez hogyan érinti a Chrome OS-t, ...) . Bootolni az egyik/mindkettő képes pendrive-ra írt Ubuntu 23.10 telepítőről.
Az eszköz ismerete nélkül nekem még mindig az a meglátásom, hogy a legegyszerűbb az lenne, hogy az egyik géphez csatlakoztatni két pendrive-ot, az egyiken az Ubuntu 23.10 telepítője, a másik pedig lesz a céllemez.
Az Ubuntu 23.10 telepítőről bebootolni és a másik pendrive-ra kézi partícionálással Ext2 fájlrendszerre feltelepíteni az Ubuntu 23.10-et.
A pendrive-ról futó Ubuntu 23.10-et aztán már úgy állítja be ahogy akarja @[törölve] .
Hogy milyen partíciók kellenek a céllemezre? Blikkre: GPT tábla, 512 MB FAT32 partíció EFI System-nek jelölve, a többi ext2 / csatolási ponttal, de könyörgöm, a mese és elmélkedés helyett nézzük már meg az SD-kártyára telepített ugyanezen gépen futó rendszer alól kiadott
sudo parted -l
és
mount
parancsok kimeneteit!