tenkes a MS nem feltétlen gondolta ugyanúgy,
Én olyan szempontból gondolkodom a legalitáson, hogy ha betoppan a NAV ellenőrizni, akkor el tudjak számolni, nincsenek lopott/tört programjaim.
Szerintem ilyen nézőpontból igazam van, legális lenne az a Win11.
A támogatottság valóban egy másik kérdés, tehát ha technikai problémám van, nem zörgethetek az MS-nél, hogy "hahó, fiúk, meló van, ezt meg kéne javítani!". Visszagondolva a windowsos éveimre, ez mondjuk támogatott rendszer esetén sem ment nekem, ilyen-olyan fórumokon hamarabb találtam gyógyírt bármire, mint a nagy cégtől közvetlenül.
2a1g , amit sem futtatni, sem pótolni nem tudok linuxban
Ez pech. Nem tudom keresgélsz-e egyáltalán, vagy csak passzívan elfogadod a helyzetet?
Egyébként átérzem, mert a Davinci előtt pont így voltam vele: annyira tetszett a Linux barátságossága, és már szinte minden napi feladatot meg tudtam vele oldani, csak nem volt program, amivel konkrétan dolgozni is lehetett volna. Na ez az akadály elhárult 2019. tavaszán, így ment a legális Windowsom virtuálisba. Óvatossági alapon Virtual-boxba telepítettem egy Win10-et, az összes fizetős szoftveremet aktiváltam rajta, tuti-ami-ziher alapon, majd letéptem a hálóról a azt a VM-et. Azóta is úgy van, se frissítés, se semmi, ha bebútolom, működik, de nem túl sűrűn van rá szükség 🙂
Bónusz:
😁