Sziasztok. Mivel én új vagyok itt ezért a véleményem nem túl megalapozott. Vagy 8-9 éve volt egy rövidebb kalandom az Ubuntuval, azóta sokat fejlödött. A laptopom még mindig ugyanaz, de most jobban megy rajta mint akkor. Hogy melyik OS, bent a melóhelyemen a Solid Edge-t használom, ezt felraktam próbából a win10 home -ra. Hát nem vagy csak alig akart mükődni, viszont a Free-Cad ment szépen, de most is megy Ubuntu alatt is. Alapból nyílt forráskódú programokat használtam, eddig is (Libre Office, LibreCad, Gimp, Inkscape, stb) Így nem olyan éles a váltás, annyi, hogy egy köztes formátumban kell haza hoznom vagy vissza vinnem a fusit. :-) Az ok amiért váltottam, mióta lejött a gépre az MI-s 365 frissités, néha gond lett már a gép kikapcsolása, újrainditása is. Úgy hiszem ilyenkor már lépni kell. Az eredeti terv az lett volna, hogy marad a win10, az esetleges újonnan kiderülő biztonsági problémákat egy fizetős vírusírtóval hidalom át. De az a helyzet, hogy lassan már a win10-i túlnőtt a gépemen. De semmi gond szívesen tanulok új dolgokat. :-) Kérdésem elég sok van, de még most csak figyelek és tanulok, hátha elöbb utóbb lesz halvány segéd fogalmam, hogy mit is kellene kérdeznem.