[törölve] Azt már tudjuk, hogy az összes linux hordozható, csak az új Debian nem.
Ez megint egy téves állítás. Nem hordozható, de csak nálad, a te két hardvereden. Nálam hordozható. Idefényképeztél két hibaüzenetet, persze megjelölés nélkül [Majd kitaláljuk melyik adta, meg szokás szerint a körülmények is hiányoztak. Melyiken volt telepítve, hogyan került a másik gépre,...]. Az első képből még így is kigugliztam, hogy az valószínűleg a Chromebookon készült, ismert hiba, a Chromebooké, akkor szokott kiírni ilyet ki, ha egy rendszer telepítve lett egy eszközre, de aztán egy másikról próbálják futtatni azt...
Az első próba, amit én csinálnék, hogy az egyiken egy USB-s eszközre telepítek, aztán átviszem a másik gépre és ott is tisztán USB-n csatlakoztatom, tehát nincs eszköz változtatás, plusz adapter sehol a képben. Ha így elindul a másik gépen is, akkor bingó. De persze ehhez az is kell, hogy a rendszerbetöltő tuti azon az eyzközön legyen, nehogy az kavarjon be...
Ez után közöltél minimális infót...
Ki lehetne ezt deríteni, de nem veled, még akkor se tudsz önállóan értelmezni egy GPartedtől származó hibaüzenetet, ha a Napnál is világosabban fogalmaz, még jó hogy ki nem veri a szemed. Nem baj ez, csak ne akarj távoli közös munkát. A másolt vagy adapterben másik gépbe áthelyezett Debian indulási problémájának megtalálásához szerintem valaki másnál kellene lennie inkább annak a két eszköznek, mert ez így mindenkinek nagy eséllyel csak idő- és energiapazarlás lenne.
Persze, ha találsz hozzá partnereket, felőlem...