Nálad nincs, de telepítési részletek nélkül ez még mindig sarkos, fogalmunk sincs róla milyen partíciók vannak, egyáltalán kézzel particionáltál-e (szerintem nem), ha már hordozhatóságot szeretnél. Adapter nélkül hordozod a lemezeket a két gép között?
Egyébként ez volt a téma, melyben ezt felvetetted, de azt írtad, hogy ez részedről lezárva. Nem is értem, akkor most miért citáltad ide.
az xfce és a gnome bepipálásával pontosan az egyébként külön is letölthető xfce változathoz lyukadunk ki.
Ezt biztos egészen jól megfigyelted?
A) Az összetevők kiválasztásánál ez az alapértelmezett beállítás:
Debian desktop environment (Debian asztali környezet)
GNOME
Szokásos rendszereszközök

B) Ha itt a GNOME elől kiszeded a pipát és beteszed az Xfce elé, szerintem akkor kapod (majdnem) azt, amit akkor is, ha az xfce.iso-ból telepítesz.
C) Amennyiben a GNOME és Xfce elé is pipát teszel, akkor egy olyan rendszert kapsz, ahol a bejelentkezési képernyőn a GNOME és az Xfce környezet közül egyaránt választhatsz, illetve a telepítés folyamán lesz egy plusz ablak, ahol választanod kell a GNOME-hoz tartozó GDM és az Xfce-nél alapértelmezett LightDM között.

A felületek kutyulását én továbbra is ellenjavalltnak vélem.
[törölve] A gnome nélkül több mint 3 GB helyet spórolhatunk és a rendszer működése érezhetően gyorsabb lesz.
Továbbra sem vitatom, hogy te a Chromebookodon ezt tapasztaltad, de jegyezzük meg, hogy egy korszerű gépen megeshet, hogy valaki semmilyen sebesség-változást nem fog érzékelni, azon villámgyorsan futhat a Debian 12 az alapértelmezett GNOME környezettel is és a 3 GB helyspórolás mondjuk egy 1 TB-os SSD-n szintén nem sokat számít.