docs Kérlek, ezt magyarázd meg !!!
Először poénnak szántam, kissé keserédes viccnek.
docs volt itt egy "olyan okos tojás mint én" - akit N.Gy. hívtak,
Aham 🙂
docs Keressek a neten egy használt (ki tudja hányszor "főzték meg" ???)
LGA 775 kompatibilis procit ...
ami vagy "jó" vagy nem.
Csődörből vödörbe esete lenne. @bartaszili jobbat javasolt, nem (szinte) ugyanolyat.
docs "Nézz meg" egy Hiren's Boot CD-t ! (Cca úgy a 15-ös kiadásig.)
Tele van régi DOS programokkal, "ós kövületekkel".
Pölö?
docs (Nem csak a struktúrát törli ... felűlírja a lemezt 0 és 1 !!!)
Hol találsz ma ilyen metódusú telepítőt ??? !!!
Pedig kifejezetten hasznos lenne, főleg SSD esetén 🙂
docs Minden "quick" meg "prompt" meg ad hoc ...
Ebben a kontextusban azért, mert rohadtul fölösleges végignyalni a lemez felületét ahhoz, hogy új partíciót, azon meg új (teljesen tiszta) fájlrendszert hozzunk létre. Merő idő-, energia- és erőforráspocsékolás kivéve két esetet:
- eredetileg érzékeny adatok voltak a lemezen, amit visszaállíthatatlanul el kell tüntetni róla (például az adathordozó kikerül a saját tulajdonlásból)
- gyanús, hogy hibás a lemez, így szükséges a felület ellenőrzése
Ezekre az esetekre jó a badblocks
, simán felülírásra még a dd
is, de azt garantálni merem neked, hogy a mkfs
-nek teljesen mindegy, hogy van-e bármilyen vegyes tartalmú bithalmaz a lemez szektorain, vagy csupa nullák vannak ott.
docs Mire "elérkezik majd" az idő ...
biztosan lesz olyan "hab könnyű distro"
ami így is (jelen állapot) futni fog rajta !!!
És a habkönnyű disztró jól el is sétálgat majd rajta, de ha reggel elkezdesz vele betöltetni egy honlapot (ha egyáltalán elindul rajta egy kompatibilis böngésző), én már el is mentem este vacsorázni, miután kikapcsoltam az én gépem, te még a reggeli rajtra vársz...
Ráadásul a villanyt is ingyen kapod majd, gondolom. Az öreg, zabáló procid sosem lesz "idle" állapotban, FOLYAMATOSAN 100%-on fog izzadni, mert nem győz végezni a feladatokkal.