tenkes
Nem tudok korrekt választ adni a kérdésedre, mert eddig még nem mélyedtem el az immutable
kiadások "lelkivilágában".
A garuda fórumon van egy Shani OS topik - kb 1, 1.5 hónappal ezelőtt letöltöttem egy még nem
teljesen kész Shani .iso-t. ... Ventoy pen.-re kimásolva, sajnos nem indult.
De a másodiknak linkelt oldalon írja is, hogy:
"Telepítőmédiát hozz létre: Használd a Balena Etchert, Rufust vagy dd-t az ISO USB-re írásához (kerüld a Ventoy-t - nem fog megfelelően elindulni)"
Mindenesetre, gyanítom hogy a különböző immutable kiadások nem egy kaptafára készülnek,
és van (lehet) amiben a Shani többet tud mint a többiek. (Persze, tévedhetek.)
Például:
"Az NVIDIA illesztőprogramok a dobozból kivéve tökéletesen működnek. Nincsenek illesztőprogram-keresési vagy kompatibilitási problémák.
Professzionális grafikus teljesítmény az első naptól kezdve. Akár játékról, tartalomkészítésről vagy GPU-gyorsítású alkalmazások futtatásáról van szó, minden egyszerűen működik.
Az illesztőprogram-frissítések automatikusan megtörténnek a rendszerfrissítésekkel együtt, így a teljesítmény manuális beavatkozás nélkül is optimális marad."
Az ajánlását olvasva, nekem az a benyomásom, hogyha telepítem, majd belakom a Shani OS-t, akkor kapok egy az átlagnál biztonságosabb, és mondjuk úgy hogy tönkretehetetlen rendszert.
Melyet csak frissíteni kell, és használni - a mindenkor legújabb verziójú alkalmazásokkal.
Persze, a puding próbája az evés!
Valószínű telepíteni fogom, (már csak ismerkedés szempontjából) és beszámolok a tapasztaltakról.