ferryyvA sok hegesztést arra értettem, hogy nem lehet mondjuk a beépített szoftver telepítővel feltenni, de ha azt vesszük akkor nem nagy kínlódás. Ilyen pl a Dropbox.
Nekem nem tudott alapból felrakni NVIDIA drivert (nvidia 8500gt kártyám van), minden kernelt érintő frissítés után szöveges módban újra kell telepítenem a drivert, akkor lesz csak grafikusom. Conky is sokszor szenved a transparencyvel. Van egy mp3 lejátszóm, azt meg csak a nautilus látja, az ugye gnome-os ha elindítom, akkor beszarik a conky, de ez se halál, mert scriptet csináltam hogy indítás előtt conky állj, bezáráskor meg újraindul.
Szóval ezek apróságok, de lehet nem hiányoznának :D
De a legnagyobb gondom az, hogy van egy wn422g usb-s wifi adapterem, és sehogy nem tudom megcsinálni, viszont több ubi 10.10 es user írta már, hogy működik bármiféle mókolás nélkül. Ubit használtam már, de aztán áttértem kubuntura, aztán meg Opensuse.
Azért, mert aki rávett hogy linuxot használjak, ő a kde -t szereti, így én is azt kezdtem hajtani. Mostmár úgy érzem vagyok olyan szintű user, hogy kipróbálhatok mást is :)