a mesterAzért ez szerintem ennyire nem egyszerű dolog,egy jól megírt vírus vagy kémprogram eleve lehet egy általad feltett alkalmazással települ,de ebbe most ne menjünk bele.
Nem a rendszert fikázom,de én úgy gondolom hogy, legyen már jogom eldönteni ,hogy kívánok e jelszót használni és ha kívánok , akkor milyen jelszót adok magamnak ( mert ugye azt is meghatározza,hogy milyet adj ).
Ezen szerintem nincs nagyon mit rágódni.
Valamint én ha felállok a géptől és olyan környezetben vagyok illetve más ember férhet a géphez akkor kijelentkezek...ez ennyire egyszerű történet, pontosan olyan ez mintha az androidos telefonunkra is csak jelszóval lehetne telepíteni a progikat,és érdekes ugye az is Linux alapú valamint nincs alapból root jogunk és mégsem kér jelszót ...akkor hogy is van ez? (megjegyzem ,hogy androidnál root jog nélkül le sem tudsz törölni bizonyos "hasznos" alkalmazásokat mint például a Facebook, ami ugye kizárólagosan a "te" érdekeidet képviseli, valamint fut a háttérben egy rakás dolog, mint pl. a kamera stb. stb., ami úgyszintén "te érted " van, hogy tudjanak kémkedni)
Igazából én csak azt hiányolom,hogy nem lehet a hitelesítő jelszót kikapcsolni a rendszerben,számomra ez kicsit idegesítő, de ez van és kész.
A bejelentkezési jelszó az jogos azzal egyetértek.
Viszont ha már írtad ,miért nem használjuk folyamatosan root felhasználóként a gépet?
Ha valamit telepítek azok úgyis nagy valószínűséggel telepítés után derülnek ki,hogy hazavágják-e a rendszert avagy sem!
Ha pedig nem telepítek akkor nem jutok előrébb,akkor ennek megint mi értelme? Természetesen arról az esetről beszélek ,amikor csak én használom a gépet otthonomban és ki-be kapcsolásnál jelszóval van védve (megjegyzem,hogy ha kiszeded a winyót és külön rácsatlakozol akkor már semmit nem ér a "nagy" kód).
Én ezt a részét így látom a dolgoknak,persze nem állítom, hogy az én látásmódom a tökéletes, de én így gondolom és erősen hiányolom, hogy nem lehet kikapcsolni, viszont elfogadom ez van és kész.