OFF
tenkes Windows teljesen önálló és kereskedelmi rendszer, így nem foglalkoznak egyéb rendszerek kiszolgálásával.
Szerintem ez csúsztatás, ha ingyen lenne se volna ildomos, hogy ha már ott van valami működő, akkor azt tönkreteszi, ez alól az nem menti fel, hogy még fizetni is kell érte. Ez etikai minimum (volna), számomra felháborító egy eljárásrend a Windowsé.
Ha azt választom a Windows telepítőjében, hogy töröljön egy adott lemezt, és a gépben csak ez az egy van, akkor rendben, hogy csak a saját betöltőjével törődik, de ha oda költözik, ahol már vannak más lakók, akkor finoman szólva nem illik a kapun zárat cserélni és a szomszédokat ezzel kizárni.
Nem gondolom, hogy meg foglak tudni győzni az igazamról, de legalább láttál ilyen véleményt is.
Azért kíváncsi lennék, ha fordítva lenne a helyzet, mekkora (jogos) felháborodást generálna, ha a Linux mellételepítése esetén elvesztenék az indíthatóságukat a Windowsok! Az aztán skandalum volna a javából!
Egy Linux telepítőben három opció van alapvetően:
– Lemez törlése és Linux telepítése (ekkor minden szanálásra kerül, de erre figyelmeztet is)
– Ha talál más rendszert is (mely(ek)nek indíthatóságának megőrzése is biztosíthatónak tűnik), akkor megjelenik az új másik rendszer(ek) mellé telepítésének felajánlása is.
– Kézi particionálás
Itt már rajtad áll, hogy mi marad meg, mi lesz indítható.
tenkes szeretném azt hinni, hogy a több évtizedes Linux hobbi felhasználás (hangsúlyozom, csak hobbi) ezt ellensúlyozza valamelyest.
Nagyjából egy évtizedig használtam Windowst hasonlóan mint ahogy most a Linuxot (a magam és mások gépeire telepítve, karbantartva), szerintem ez nem ellensúlyoz semmit a Linux iránti elfogultságomon, ami persze nincs is, hisz a Linux fényévekkel jobb és kész! :-)